Marantz DV7001

Pagina 1 van 4
n v uit a
08-11-2009
------------Update review, 8-11-2009---------
ik heb een poos geleden een review geplaatst waarin ik niet blij was met het loopwerk omdat deze erg trilde heb hier een reactie op gekregen en wou even zeggen dat het inderdaad aan de slechte balans van die goedkope schijfjes lag schijven liggen inmiddels in de prullenbak gebruik nu schijven van het merk platinum echt een aanrader ben dus weer helemaal tevreden met de dv 7001

----------1e review, 30-9-2009----------
heb mijn marantz dv 7001 dvd speler nu een klein jaar in bezit ik heb er al ongelooflijk veel problemen mee gehad regelmatig uitvallen als ik er een cd dvd of gekopieerde dvd r of rw in doe en soms begint het loopwerk zo hard te draaien dat als je de behuizing van het apparaat aanraakt hij helemaal trilt ben in overweging om een ander merk denon of pioneer aan te schaffen dus als je nog een marantz dv 7001 zoekt voor onderdelen je weet nooit dus binnenkort te vinden op tweedehands site
5 sterren
  • vormgeving
  • degelijkheid
01-10-2009
Hallo n v uit a

Als schijven van slechte kwaliteit zijn en dus in onbalans, kan dit euvel ontstaan. Deze speler heeft daar over het algemeen weinig last van, want je leest dit probleem bij veel andere merken ook. Het is dus helemaal niet van zelfsprekend, dat het bij andere spelers niet voor zou komen, want het probleem zit hem, in de tegenwoordig gebruikte high-speed loopwerken. De schijfjes maken veel meer toeren en als deze niet in balans zijn, kan dit het loopwerk en soms zelfs de hele speler in trilling brengen. Ik gebruik mijn DV7001 niet zo heel vaak en speel over het algemeen cd's af in een dedicated cd speler, maar heb met de DV7001 nog geen enkele keer opgemerkt dat de boel trilde. Als je hem nog maar zo kort hebt, ging ik er mee terug, want er is vaak wel wat aan te doen en je hebt tenslotte 2 jaar garantie. Maar let er dus ook op als je een andere speler koopt, want het euvel komt dus regelmatig voor bij zeer veel merken.

Willem.

mefyfrancky
05-03-2009
Eindelijk na 25 jaar sparen en héél wat vergelijkingen, de volgende ultieme samenstelling kunnen aankopen:

- Receiver Marantz SR8002
- CD-Player Marantz SA7001-KI Signature
- DVD-player Marantz DV7001

- Twee B&W Signature 8NT inbouw luidsprekers
- Een B&W CWM LCR8 inbouw luidspreker
- Vier B&W Signature 7NT inbouw luidsprekers

Dit alles samen geeft een warm, vol en enorm zuiver geluid !
06-03-2009
Nou dan mag ik je eindelijk feliciteren, na 25 jaar ;-)
Veel luistergenot van je mooie set.

Met vriendelijke groet Mustang5.0
n v uit a
02-02-2009
mijn vraag aan een van de heren op de site is waarom gebruik je een kenwwood van 15 jaar oud als voor of eind versterker zoals je inmiddels weet maken ze tegenwoordig ook keukenmachines mijns inziens heeft zoiets niets te zoeken in een marantz pied piper opstelling kijk en beluister eens een marantz eindversterker of plaats de kleine 50 watt mono blokken er eens tussen beide opties zullen je niet tegenvallen neem dat van mij aan veel succes groeten n.visser
02-02-2009
Niet iedereen heeft zo veel geld om in 1 keer 15.000 Euro uit te geven aan stereo apparatuur, er zijn nog meer dingen in het leven.
Ik doe het in etappes.
En de opmerking over keukenmachines, ach ik kan wel wat neerzetten, maar dan wordt mijn opmerking vast geweigerd ;-)
Mijn Kenwood was 15 jaar geleden 2500 gulden, dat was toen, en is nu nog steeds, een top apparaat.
Alles zit erop en aan.
Ik ben niet iemand die zomaar elk jaar nieuwe dingen koopt.
Maar waarschijnlijk koop ik deze zomer de Marantz AV8003, omdat mijn Pied Piper's active zijn.
Met vriendelijke groet Mustang5.0
02-02-2009
Dergelijke opmerkingen horen eigenlijk op andere forums thuis. Daar lees je namelijk meer van dit soort opmerkingen, die naar mijn mening helemaal niets toevoegen aan een forum. Voorgaande klinkt misschien wat onvriendelijk, maar misschien gaat de persoon in kwestie nog wel upgraden, of is hij tevreden met wat hij heeft en dat dwingt voor mij respect af, want dat ontbreekt helaas nogal eens bij veel mensen. Om een merk vervolgens af te kraken door een vergelijking te maken met keukenapparatuur is natuurlijk wel heel kort door de bocht, want er zijn genoeg merken die heel goed zijn en ook andere producten op de markt zetten. Natuurlijk kan het altijd beter, maar dat kun je ook op een andere manier duidelijk maken.

Criticus
06-12-2008
Ik heb deze dvd speler almeer dan een jaar in bezit.
Wat een verschil met mijn goedkope speler veel betere kleuren,diepte en helderheid.
En het geluid is veel beter.
(zie ook luidsprekers focal 918 van mijn review)
Het geluid bij films is geweldig en komt levenecht over.
Ook luisteren naar muziek is geweldige.
Stereobeeld.sparantgeluid,dieptewerking en de weergave van de stemmen,piano viool konen schiterend over.
Ook popmziek drum ,gitaar etc
klinken levensecht.
Ik luister uren naar muziek, (meestal via de dvd speler)
waardoor de duurzaamheid van mijn een 10 krijgt.
Eigenlijk is deze speler tegoedkoop voor zij prijs.

ps men kan er ook flagbetanden mee afspelen.
5 sterren
  • vormgeving
  • degelijkheid
zjev
09-10-2008
heb onlangs deze speler gekocht.
Als hij een DVD laadt krijg ik
bij alle overgangen ( bijv. begin naar menu, ene hoofdstuk naar 't andere) heel even het geluid en beeld van mijn tv er doorheen.
Ligt dit aan mijn speler of aan de SCART-kabel of heeft dit een andere oorzaak ???
ZJEV
17-11-2008
Beste Willem,

Sorry voor het late antwoord maar ik ben een tijdje niet bereikbaar geweest.
Het probleem is nog niet verholpen.
Ik denk dat ik de Marantz helpdesk maar eens ga contacten.
Als ik het weet laat ik iets horen.

bedankt
01-11-2008
Hallo.

Was het nog gelukt om het probleem te verhelpen?

17-10-2008
Sorry overigens voor de late reactie, maar door wat problemen met mijzelf en het feit dat ik niet op de site kon komen, is het me dus niet eerder gelukt te reageren.

Willem
17-10-2008
Hallo.

Ik ken dit probleem eigenlijk niet, maar zodra de speler word ingeschakeld, of er een dvd word geladen, schakelt de tv over op de scartingang en zou er geen tv-signaal meer doorheen mogen komen. Ook niet als het menu overgaat in de film of van het ene hoofdstuk naar het andere. Het lijkt me igenlijk vreemd dat dit euvel uit je scartkabel voortkomt, daar het alleen bij de overgangen gebeurd. Zou er ergens een breuk of een slecht contact in de verbinding zitten, dan kan in principe het dvd-signaal wel wegvallen en het tv-beeld terugkeren, maar dat gebeurd dan niet alleen bij overgangen, maar op verschillende momenten. Maar even de volgende vragen:

Hoe is een en ander aangesloten? Is de dvd speler direct en alleen aangesloten op de tv en hoe zijn de instellingen op de speler gedaan? Maak je gebruik van een CRT (beeldbuistoestel) of een Plasma of LCD scherm? Is het mogelijk om de speler op een andere manier aan te sluiten op je scherm? Bijvoorbeeld via Component of HDMI? Ook kun je, indien mogelijk eens proberen de speler aan te sluiten via Composiet (video, gele cinch-bus) om te kijken of het euvel zich nog steeds voor doet. Dit is wel de kwalitatief slechtste aansluiting uit het eerder genoemde rijtje, maar wellicht kun je er zo achter komen of het uit de scart-aansluiting of kabel voortkomt. Uiteraard kan het ook een fout zijn in de speler en als je de mogelijkheid hebt deze elders even aan te sluiten via scart, dan zou ik dat zeker even doen om te zien wat het resultaat dan is. Gebruik dan even de eigen kabel, of een andere en als het probleem er dan nog is: even de instellingen nazien of terug naar de dealer met de speler. Ik hoop dat het word opgelost en lees graag wat het probleem veroorzaakte.

Vriendelijke groet, Willem
balletje
13-09-2008
Willem,
Hierbij update DV7001.
Inmiddels speler retour van Marantz.
Het loopwerk is vervangen, waarna de speler langdurig is getest bij Marantz.
De problemen zouden zjn verholpen, en inderdaad op 1 cd na lijkt het euvel verholpen.
Mij is toegezegd dat wanneer de problemen zich blijven voordoen ik een ander (gelijkwaardig) type krijg.
Marantz onderkent hiermee de klacht en ze willen er alles aan doen om het op te lossen.
Hallo.

Marantz heeft een prima klachtenafhandeling en zijn ook niet moeilijk als het gaat om een remplacement, maar sommige cd's kunnen zoals ik al eerder aangaf, toch problemen geven. Maar als dat om een enkeling gaat is er goed mee te leven. Het lijkt me alleen niet goed voor het loopwerk en dergelijke als de boel zo extreem staat te trillen, maar hopelijk is het nu verholpen. Zoals ik zei, heb ik het tot dusver nog niet gehad. Sommige winkels hebben een CD Sound Improver, waarmee je een cd of dvd af kan frezen, je zou dus eens op Internet kunnen zoeken of er een winkel in de buurt zit, die dit kan doen bij de disc's die problemen geven.

Groet, Willem.
15-09-2008
Ik herken deze klacht niet, mijn Marantz is fluister stil.
Alleen bij het inlezen ( opstarten ) hoor je wat, daarna is hij echt fluisterstil.
Ook warm worden doet hij niet echt, niets zoals mijn vorige DVD speler wel deed, maar die is opgefikt uiteindelijk, gelukkig was ik thuis.
Ik hoop dat ze er bij Marantz uitkomen, en ik geloof ook zeker wel dat hun service goed is.

Succes Musatng5.0
balletje
18-08-2008
Ik ben sinds enige tijd in bezit van de DV7001.
Beeld en geluid is top, kan niet anders zeggen.
Alleen het volgende probleem; als de speler warm is maakt de speler bij het afspelen van (sommige) audio cd,ees erg veel lawaai en trilt de speler, vooral de 1e twee tracks.
Inmiddels al de 2e speler retour richting Marantz.
Krijg binnenkort de 3e en hoop dan dat deze problemen opgelost zijn.
Mijn vraag is: heeft iemand dezelfde ervaringen met deze speler.
20-08-2008
Hallo.

Ik heb het euvel wat je noemt nog niet ontdekt op mijn 7001, maar wel op mijn eerdere dv7600, die het wel heel erg had bij sommige schijfjes. Ik vrees echter dat je er niet helemaal vanaf zal komen, omdat het probleem voortkomt uit het feit dat de gebruikte schijfjes niet helemaal in balans zijn, doordat ze bijvoorbeeld niet helemaal goed rond zijn. Doordat er tegenwoordig high speed loopwerkjes worden gebruikt, waardoor de disc veel sneller draait, raken genoemde schijfjes in onbalans en laten het loopwerk en/of de speler trillen. Dat dit meestal alleen in de eerste track of 2 tracks voor komt, heeft te maken met het feit, dat de draaisnelheid steeds iets afneemt bij opvolgende tracks. Als de speler de eerste track weergeeft zal de snelheid dus aanzienlijk hoger liggen als bij de 8ste track. Ook kan het trillen voorkomen bij een dvd tijdens het menu en weg zijn als de film eenmaal word bekeken. Maar ik hoor eigenlijk weinig van dit probleem bij de 7001 en over het algemeen zijn de gebruikers er zeer positief over. Het verbaast me dan ook een beetje dat Marantz de speler toch een paar keer omruilt, omdat het euvel dus vaak uit de disc voortkomt en niet een fout is in het apparaat zelf, al moet ik toegeven dat het eigenlijk niet voor zou mogen komen. Ik ben benieuwd naar de afloop en je ervaringen. Je kan overigens ook de schijfjes die problemen geven laten frezen, waardoor deze weer exact in balans komen. Ikzelf draai eigenlijk altijd cd's op een dedicated speler, die deze problemen, door het minder snel draaiende loopwerk niet kent, maar de 7001 zou dat natuurlijk ook zonder problemen moeten doen.

Succes.
20-07-2008
Ik heb nog een vraag misschien dat Willem dit weet, als ik mij DV7001 aansluit via HDMI is mijn beeld wel erg donker geworden.
Het viel mij op dat hij wat dinker was maar nu ging het mij storen.
Als ik scart aansluit is het beeld weer helder en licht, enig idee hoe dit komen kan?
Hallo.

Wat een toestand zeg. Ik zou een klacht indienen over zo'n monteur. Heb ook wel eens iemand in huis gehad, die niet met mensen om kon gaan. Heb toen ook wat problemen gehad, maar uiteindelijk werd het door Philips zelf keurig opgelost en zij hebben met de monteur gesproken, want je betaald genoeg en als iets niet in orde is, hoort het gewoon netjes te worden opgelost. Maar goed te zien, dat het euvel nu is verholpen. Het was er dus wel, want als het iets is, wat normaal zou zijn, zou dat nu ook aanwezig moeten zijn.

Veel kijk en luisterplezier.

Vriendelijke groet, Willem.
Abonneer op de kieskeurig nieuwsbrief