De T
14-06-2007
Ik heb deze dvd-speler nu ruim een maand in bezit, in combinatie met de Marantz SR5001 receiver. Ik had eigenlijk het oudere model de DV6600 willen halen, maar die was uitverkocht, ik heb deze echter daardoor voor een goede prijs kunnen kopen.
Ik heb na veel wikken en wegen besloten deze ook aan te schaffen voor mijn audio cd's, als het tegen zou vallen zou ik alsnog een echte cd-speler aanschaffen. Dit bleek echter niet nodig, het geluid is prima, en duidelijk beter dan dat van mijn (wat gedateerde) Technics cd-speler die ik hiervoor gebruikte. Ik ben echter geen echte audiofiel, dus ik geloof best dat er beter geluid mogelijk is, voor mij voldoet het echter ruimschoots.
De upsampling optie voor audio-cd's die erop zit ben ik nog niet helemaal over uit, bij sommige nummers klinkt het uistekend (beter dan zonder de upsampling), en bijandere nummers klinkt het slechter dan origineel... Ik heb het idee dat met name de drukkere muziek (symfonische metal e.d.) beter origineel klinkt, en de klassieke muziek, en rustiger muziek (Keane bijvoorbeeld) wel baat hebben bij de upsampling.
De beeldkwaliteit is goed, aangesloten via een composiet aansluiting op een standaard beeldbuis tv, helaas nog niet kunnen aansluiten op een lcd-tv (en dus helaas ook nog niet via HDMI aan kunnen sluiten). De Faroudja chip die er in zit is ook bekend voor zijn goede beeldkwaliteit, en was mede doorslaggevend voor het kopen van dit model.
Hij speelt alles af tot nu toe, verbazingwekkend genoeg zelfs meer dan de dvd-spelers in mijn pc... DVD's met divx'jes die ik op de pc niet meer correct aan het draaien kreeg doen het foutloos op de Marantz. Ik heb tot nu toe nog niets gehad dat het ding niet afspeelde.
De mogelijkheden zijn prima, alles wat ik op een dvd-speler verwacht zit er op, met uitgebreide instellingsmogelijkheden in afzonmderlijke menu's.
Het gebruiksgemak is goed, duidelijke afstandsbediening waarop de basic functies groot aanwezig zijn, door iedereen te gebruiken zonder de handleiding. De extra knoppen staan goed uitgelegd in de handleiding.
De vormgeving vind ik persoonlijk goed, ik ken mooiere dvd-spelers, maar deze pastte uiteraard goed bij de receiver van dezelfde serie, en sprak me gewoon aan. Dat geldt echter voor de zilveren versie, de zwarte versie ziet er beduidend minder mooi uit met dat geborstelde uiterlijk.
Het geheel voelt degelijk aan, wel wordt de rechter bovenzijde vrij warm, dit is echter bekend bij deze dvd-speler. Het dunne plastic laatje vind ik het grootste minpunt, dat komt uitermate fragiel over.
- Geluidskwaliteit
- Beeldkwaliteit