Review: Akai AD200H van FransPS

FransPS
16-01-2012
Hij voldoet ruimschoots aan de verwachtingen die je van dit apparaat mag hebben, gezien de prijs. Nadat onze oude dvd-spelers geen discs meer lazen, is deze speler een verademing. Alles wordt in één keer goed gelezen. En de USB-functie is heel mooi (zie verder).

MIN
Is een beetje gammel; als je de open-knop indrukt, moet je oppassen dat het apparaat niet kapseist.
Maar met rust en geduld gaat het prima.

Naast de genoemde afspeelbaarheid van DVD's, is de AKAI voor ons een goed en goedkoop alternatief voor een mediaspeler. Wij wilde onze afleveringen van Friends (compleet, legaal) per aflevering digitaal beschikbaar hebben. Dat kan nu met deze AKAI; we hebben geen mediaspeler nodig. Ik heb nog wat geprutst met het vinden van een goede vorm hiervoor. Op de USB leest hij vooralsnog
- geen avi (bij H264 alleen geluid; bij MPEG4-XVID flikkerend beeld)
- geen wmv.
De succesvolle methode is op de computer DVD Decrypter gebruiken, dan DVD laden en bij Mode 'IFO' kiezen; vervolgens alleen één aflevering aanvinken onder 'input'; ten slotte (belangrijk!) onder 'stream processing' van de gekozen aflevering de audio die je niet wilt (bijv. Frans e.d.) uitvinken; doe je dit laatste niet, dan zit je doorgaans met de verkeerde taal (in audio; het gaat hier niet om ondertiteling) die niet meer via de dvd-speler te veranderen is.
Als je hierna het commando decrypt geeft, maakt hij een nieuw VOB-bestand van alleen de gekozen aflevering (de daarbij gemaakte IFO heb je niet nodig). VOB-bestanden leest de AKAI goed.
Overigens: dit lukt tot nu toe prima met onze USB-stick. We moeten het nog proberen met onze 500GB externe harde schijf.
4 sterren

• Geluidskwaliteit
  • Beeldkwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 3 van 9 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
5 sterren