Myradas
25-11-2007
Zoals ik eerder heb aangekondigd volgt hier mijn beoordeling van de Panasonic DMR-EH67:
De behuizing van het apparaat doet wat fragiel aan. De disclade voelt zelfs wat flimsy aan. Het display van het apparaat is echter met zijn grote tekens zeer duidelijk leesbaar en geeft een goede indicatie weer van de geprogrammeerde functies, zoals de timer, opname enz. (Beter dan dat van Sony)
De afstandsbedienig is zeer duidelijk leesbaar, zeer functioneel en best solide. Ik miste alleen een rejectknop voor het uitwerpen van de schijfjes, maar dat is geen probleem omdat je toch naar het apparaat moet om er een schijfje in te stoppen. Het apparaat biedt erg veel mogelijkheden. Hij is erg stil in vergelijking tot de Sony die ik hiervoor heb gehad en waarbij vooral de ventilator nogal wat lawaai produceerde. De menustructuur is duidelijk en overzichtelijk. Ik heb gemerkt dat alles zeer goed functioneerd. Ook op de computer gebrande DVD's, CD's, MP3's en foto's worden zonder probleem afgespeeld. Een en ander geldt overigens ook voor DVD+RW's
De installatie was ook erg eenvoudig en na 24 uur wachten was ook de Gide plus up to date. Ik moest wel even wennen aan het aantal updateperioden en duur. 's-Ochtens van 10.00 tot 12.00 's-Middags van 14.00 tot 16.00 en dan 's-Nachts ook nog een aantal uur.
Het geluidskwaliteit van het apparaat is goed en de beeldkwaliteit is - in tegenstelling tot wat de consumentenbond beweert- redelijk goed, maar niet meer dan dat. Dat van Sony en Pioneer is duidelijk beter. Verder is het jammer dat er nog geen oplossing is gevonden voor de weergave van de zwarte onder -en bovenbalken bij HDMI aansluiting, maar dat ligt niet aan het apparaat. Daar hebben alle andere merken ook last van. Ik hoop echter dat men dit niet laat versloffen en dat men spoedig met een oplossing komt van dit probleem. Volgens Panasonic wordt er aan gewerkt. Het zou toch allang gangbaar moeten zijn dat moderne platte schermen ook via een HDMI-kabel breedbeeldbeelden moet kunnen weergeven zonder dat er spake is zwart balken onder en boven. Al zou het maar handmatig instelbaar zijn zoals het nu ook lukt bij een scart of component aansluiting.
- Geluidskwaliteit
- Beeldkwaliteit