Panasonic DMR-EH59
Pagina 1 van 4
jos p
16-02-2010 -
Goedemiddag allemaal,
Ik heb sinds vanmiddag de upc media box digitale video recorder ontvangen, mijn vraag is : hoe sluit ik deze aan via dvd recorder panasonic DMR-EH59 en de AV control recerver SA-HT07
en dan natuurlijk naar de plasma tv TXP 42G15.
Is het mogelijk om het zo aan te sluiten dat ik met de dvd recorder van panasonic op kan nemen en tegelijker tijd met de upc box en geluid heb en ook nog tv kan kijken?
Om kort te zijn kan dit allemaal samen aangesloten worden, en allemaal werken?
jean-pierre17
08-02-2010 - Sinds twee dagen de eh59 in bezit.Aangesloten via hdmi,maar als je tv kijkt via de recorder worden versch.zenders bv rtl4 rtl8 weergeven met zowel zwarte balken onder en boven en links en rechts waardoor komt dit?
freddy56
31-01-2010 -
Heb een dvd-recorder panasonic dmr-eh67
Dacht eens rap via men recorder foto's (jpeg) te gaan bekijken op men tv. Heb de foto op een DVD-R gebrand. Werkte helaas niet. Las dat ik eigenlijk best die DVD formateerde op men recorder. Las men handleiding eens door...en las dat indien ik een lege dvd insteek...ik automatisch de vraag zou krijgen om deze te formateren...helaas dus niet...Probeerde het ook via Drive select DVD daarna funtion menu vervolgens naar overigen -> dvd-management -> Disc format...helaas dit laatste komt bij niet te voorschijn..kom na dvd mananement te recht op een ander menu ...topmenu..menu 1...hoe geraak ik aan die format dvd....? iemand raad ??...de dvd recorder werkt dus aan het laser systeem ligt het niet....de dvd die ik gebruik is een Sony DVD-R 4.7 GB 16x volgens de handleiding toch eentje die ondersteunt wordt door deze recorder...
Alagondar
25-01-2010 -
Sinds enige weken in het bezit van het zilveren exemplaar. Ik heb hem gekocht n.a.v. de goede beoordeling door de consumentenbond.
Met wat gehannes heb ik bijna alle kanalen aan de gang gekregen van de guide+. De "gewone" kanalen verschijnen ok met de tijden, programma namen en juiste kanaalaanduidingen. Daarnaast verschijnen enkele kanalen die als volgt worden aangeduid: ***25, ***RTL8, ***DISN, etc. Bij deze kanalen is er geen info beschikbaar. Na wat zoeken ben ik erachter gekomen hoe je de juiste kanalen instelt. In guide+ druk je op [option] en dan selecteer je [editor]. Vervolgens ga je naar het bewuste kanaal en selecteer je de juiste referentiekanaal. Laten we zeggen dat je erachter bent gekomen dat ***25 in feite bbc1 dan selecteer je BBC1. Sommige afkortingen zijn nogal cryptisch. Zo is er een kanaal genaamd Euro news, de code hiervoor is enws. Ik ben er nog niet achter wat de code is voor de Disney Channel.
Het gebruik van de guide+ is gemakkelijk. Incidenteel komt het voor dat de programmering niet juist is. Zo was er bv. een film volgens de gids genaamd "The Wild" en volgens guide+ was het "Click". De gids bleek gelijk te hebben, nogal vreemd want als die guide+ iedere ochtend (2:50) update verwacht je juiste info. Het gebeurt gelukkig niet vaak.
Het beeld. De opnamekwaliteit is goed op SP (Standard Play?) en deze kwaliteit is standaard geselecteerd. Nog betere kwaliteit is XP. Het grootste nadeel van de opnames zijn de zwarte balken die verschijnen als je een opname afspeelt. Ik heb de recorder gewoon met scart aangesloten dus een standaard aansluiting. Dit geldt alleen voor 16:9 opnames en dat zijn tegenwoordig het gros van de programma's. Als je met de recorder gewoon TV kijkt dan zie je overigens geen zwarte balken. Ik heb een LCD tv die HD Ready is (720P) en ik had geprobeerd om de hdmi aansluiting te proberen. Het beeld is dan altijd met zwarte balken. De zogenaamde Diga technologie werkt bij mij niet, misschien als ik een Panasonic tv had? Die Diga wordt geacht gewone beelden te upscalen naar hogere resoluties. Het zal wel aan mij liggen maar ik heb er niets van gezien. Dit alles is de reden waarom ik het cijfer 7 geef voor beeldkwaliteit.
Geluidskwaliteit heb ik geen cijfer gegeven omdat ik dat niet belangrijk vind. Het geluid van mijn tv is niet om naar huis te schrijven.
Hij heeft aardig wat mogelijkheden om opnames te bewerken, dvd's af te spelen, divx films afspelen en muziek afspelen. Een 8.
Gebruiksgemak. De gebruiksaanwijzing is niet bepaald gebruiksvriendelijk en ik ben Client/Server programmeur geweest dus redelijk technisch. Als ik mijn 60 jarige moeder zou vragen om aan de hand van de manual de recorder te gebruiken dan zou het haar niet lukken. Nu moet ik wel toegeven dat je de manual in 9 van de 10 gevallen niet nodig hebt, tenminste ik niet. Idealiter zou een apparaat dermate eenvoudig moeten zijn dat je het bekijkt en dan gelijk kan gebruiken. Je hebt bij deze recorder alleen de 1e bladzijden nodig en dan kan je het meeste zelf af. Cijfer wordt 8.
Vormgeving, tsja wat zal ik zeggen? Het niet iets waar iedereen bewonderend naar kijkt als ze de woonkamer binnen lopen. Ik vind hem gewoon, een 7.
Degelijkheid. Dit kan je misschien beoordelen als je hem een paar jaar hebt. Deze recorder is vanaf 2009 verkrijgbaar dus in 2014 kan iemand misschien zeggen of hij duurzaam is. Ook geen cijfer.
Tot slot wil ik opmerken dat het mogelijk MOET zijn om opnames zonder zwarte balken te kunnen bekijken. Ik zal het verder onderzoeken door te experimenteren met instellingen en kabels. Misschien zal ik mijn cijfer voor beeld aanpassen als het mij lukt.
- geluidskwaliteit
7 - degelijkheid
?
- geluidskwaliteit
bekkie1
17-01-2010 - Ik zit te twijfelen tussen deze Panasonic en een van de oude modellen van Pioneer, de LX60. Ik begrijp uit de verschillende recensies dat de Pioneer de betere brander en geuidskwaliteit heeft en dat Panasonic een betere beeldkwaliteit geeft. Maar hoe zit het met de tuner van de Panasonic? Want zonder goede tuner (ontvangst) heb je niets aan een goede beeld- en geluidskwaliteit.
Johnno
01-03-2010 -
Bekkie 1,
Waar is nog een Pioneer DVR-LX60 te koop, want daar ben ik naar op zoek.
Zie je reactie tegemoet.
willemlevi
14-01-2010 -
Bedankt AntOne, deze kleine lettertjes even niet gelezen ;-( ; er is dus geen oplossing voor de (USB-)aansluiting van onze nieuwe Externe Harddisk (WD 1T/NTFS); deze wordt niet herkend door de Panasonic. Volgens de Mediamarktverkoper (Alkmaar) zou eea 'erg makkelijk' moeten zijn.
Laatste mogelijkheid: ik ga het toch nog proberen met mijn 'oude' externe HD (WD 500GB/Fat32); ik houd jullie op de hoogte.
Mijn advies: laat u geen externe HD o.b.v. NTFS voor uw Panasonic aansmeren
Onze Panasonic DMR-EH59 werkt verder fantastisch op onze analoge kabelaansluiting. We zijn erg blij met het apparaat (zie beoordeling)al vergde het installeren wel een dagje.
Denman1975
06-01-2010 -
Is het mogelijk om met mijn oude all in one surround systeem zonder HDMI (Pioneer XV-DV323) uit 2004 via Optical IN het geluid te sturen naar de Optical OUT van deze Panasonic DMR-EH59?
Is het ook mogelijk om een DVB-C decoder (ik zit te denken aan de Humax IR HD5000C) te plaatsen tussen mijn TV (Sony Bravia)en deze DVD-recorder?
Iemand een idee met welke aansluitingen ik dit het beste kan doen? Ook wil ik het tv geluid via mijn versterker laten lopen, moeten de audio output tulp stekkers dan via de decoder of de TV zelf?
willemlevi
03-01-2010 -
Panasonic DMR-EH59 een paar weken in huis; werkt eenvoudig en goed op onze 15 jaar oude Grundig kleurenbak! Ik heb er tegelijk een Externe Harddisk (WD 1T) bij gekocht als aanvullend 'archief'. Voor ik deze via de USB aansluit een vraag.
Vraag: heeft iemand ervaring met het aansluiten van een externe Harddisk (WD 1T) op de DMR-EH59? Graag tips/links/FAQs etc etc
Ant0ne
04-01-2010 - Ik raad je aan EERST gebruiksaanwijzing p16 te lezen.
Robin108
03-01-2010 - ik heb net de DMR-EH59 aangesloten op onze (oude) Panasonic televisie, via scart-kabel. Alles doet het perfect, behalve het beeld blijft zwart-wit, ook met een nieuw gekochte scart-kabel. Op een andere televisie doet ie het wel perfect, maar hij moet op de Panasonic. Weet iemand wat dit is en hoe dit opgelost kan worden?
Ant0ne
04-01-2010 - Verander op je Panasonic tv de instelling voor scart. Check hiervoor de handleiding van de tv.
noaboa
22-12-2009 -
Dag allen,
Is het ook mogelijk om met deze dvd-recorder een bewaarde film (die dus op de harddisk staat) op een usb stick te zetten? In de specs staat expliciet dat je wel vanaf een usb iets op de harde schijf kunt zetten maar kan dat ook de andere kant op (van harddisk naar usb)? Met groet,
Noor
Danny35
25-01-2010 - Neen, volgens mij niet ; hij geeft ook enkel disc of HDD als bestemming voor de kopie aan ; ook in de handleiding niks van terugggevonden.
Arthur44
06-12-2009 -
Ook ik heb, zoals anderen op dit forum, een haat-liefde verhouding met de EH59.
Zwarte balken, toch scart in plaats van HDMI kabel, een handleiding van 100 pagina's, etc.
Een poging om mijn videorecorder werkend aan te sluiten op de recorder, om mijn oude VHS banden op dvd over te zetten is nog niet gelukt.
Kan iemand mij uitleggen hoe de twee apparaten gekoppeld moeten worden en hoe ik de DVD-recorder in moet stellen om het beeld van de videorecorder digitaal om te zetten op DVD of harddisc?
Ant0ne
10-12-2009 - Ik raad je aan om bij EH57 of EH58 (of EH65, EH67, EH68) de reacties van anderen te lezen m.b.t. ditzelfde probleem.
Danny35
03-12-2009 -
Heb pas een DMR-EH59 aangekocht. Had slechts 2 doelstellingen, nl. mijn dvd's in een betere beeld en audio kwaliteit bekijken, wat idd lukt en tv-programma's opnemen om op een ander tijdstip te bekijken. Dit laatste lukt ook ; heb de Guide plus geinstalleerd. Enkel de beeldkwaliteit van de opgenomen programma's laat te wensen over. Er lopen horizontale gekartelde lijntjes ( frames ? )over het beeld. Ik kijk analoog via de netkabel via de recorder over AV-in en out naar TV en de dvd's en opnames via hdmi-kabel van de recorder naar de lcd-tv ; that's it.
Kan de reden van de slechtere beeldkwaliteit aan het analoge signaal liggen of heb ik iets vekeerd gedaan ?
Ant0ne
10-12-2009 - Omdat het bij analoge tv om een PAL signaal gaat kun je hdmi op de recorder wss het best instellen op 576i. De lcd-tv zal dit signaal dan zelf scalen en de-interlacen naar bijv. 1080p (full hd). Bedenk ook dat analoge breedbeeld uitzendingen doorgestuurd worden als 4:3 Letterbox. Dat betekent dus op een 16:9 tv rondom zwarte balken. Als je de tv (automatisch) laat inzoomen (volledig beeld) heeft dit verminderde scherpte tot gevolg. Goede (afgeschermde) coax-bekabeling is trouwens een must.
AvanMontfoort
02-11-2009 -
Kortgeleden een Panasonic disk recorder gekocht, type DMR-EH59. Aangesloten volgens de gebruiksaanwijzing op een Sony TV met normale beeldbuis.
Alle zenders erin gezet en ook
Guide Plus. Ik krijg beeld en
geen geluid via AV2. Heb een proefopname gemaakt, geeft beeld en geen geluid op AV2 en geen beeld en wel geluid op AV3. Heb een analoge kabel-
aansluiting van Ziggo. Wat moet ik doen om dit op te lossen, de gebruiksaanwijzing geeft geen soelaas. Bij voorbaat dank.
Vriendelijke groeten,
A.van Montfoort
Ant0ne
05-11-2009 - Ik zou eerst de bekabeling controleren en even als test andere kabels aansluiten.