Review: Panasonic DMR-EH57 van BramdB

BramdB
09-03-2008
Ik heb deze dvd-recorder nu een paar maanden in gebruik. Gekocht omdat de pioneer die ik eigenlijk wou niet/slecht leverbaar was. (kwam net een nieuwe modelen uit) deze Panasonic kwam goed uit de testen dus deze gekozen. Nu heb ik spijt van deze keuze!

Beeld kwaliteit is echt minder dan de pioneer dvd speler die ik had. Ol heb vergeleken met zelfde DVD's en ook met Divx bestanden en zelfde GOEDE bekabeling. Ook geprobeerd in menu instellingen beter te krijgen. Maar echt de pioneer geeft meer kleur diepte is minder snel blokkerig en beeld blijft minder snelhangen. (dit laatste heeft dan vooral te maken dat de panasonic veel gevoeliger is dan de pioneer voor het soort dvd en manier waarop gebrand.

De bediening is over het algemeen goed maar dan juist op andere punten weer lastiger. de ondertitels aan of uit zetten op een dvd gaat onhandiger dan bij alle ander spelers die ik heb gehad.

Het meest storende vind ik nog dat hij niet zomaar NTSC dvd's afspeelt. Dit kan hij echter wel maar je moet eerst door het hele setup menu heen om de recorder instelling te veranderen. Bij andere spelers zoals de pioneer zagen de NTSC schijfjes en speelde zonder mokken deze af.

Ook speelt deze speler divx af, dat doet hij dan ook wel maar het geluid loopt dan niet gelijk en daardoor is divx onbruikbaar.
Ook is de speler veel gevoeliger voor het merk en type dvd.
Wat ik wel goed vond is dat de speler zich makkelijk laat instaleren guideplus en zenders overnemen van de TV. Maar goed dit doen de Philips en Pioneer recorders ook.

Het geluid kan is goed maar dit word digitaal in mijn versterker verwerkt.

Al met al een mooie speler maar als je net als ik ook DVD's uit Amerika haalt of mogelijkheden als divx en ook geregeld gebrande dvd's gebruikt is deze speler geen aanrader
3.5 sterren

• Geluidskwaliteit
  • Beeldkwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 25 van 103 ] Volgende review
Panasonic DMR-EH57
Print deze pagina