Review: Panasonic DMR-EH57 van weerman

weerman
19-09-2008
Inmiddels heb ik deze (eerste) recorder alweer enige tijd in bezit en ben er redelijk tevreden over op een aantal plus en minpunten. Ik kijk TV via de Schotel en daardoor wel wat beperkt in het doen en laten, zo is Guide+ niet bruikbaar helaas, maar dat maakt het bezit van de HD schijf wel weer goed.

Inmiddels al vele DVD's bekeken met het apparaat met goed beeld kwaliteit en eveneens geluid is meer dan perfect. Heb de indruk dat het geluid een stuk luider en krachtiger is dan in mijn eerdere Medion DVD speler.

De positieve punten:
+ De harddisk is erg stil, je hoort hem amper tot niet! Dit vind ik geweldig!
+ De ventilator aan de achterzijde is eveneens niet hoorbaar en meer dan fluisterstil
+ Menu's in het apparaat zijn vrij duidelijk
+ Start zeer snel op bij inschakeling, eigenlijk geen wachttijd op laden HD/DVD.
+ Onthoud het punt waarop je gebleven was met kijken.

De minpunten:
- Jammer dan de ventilator niet in de kast is ingebouwd, steekt er een beetje knullig uit
- Lade van de DVD is erg onstabiel en slap, klepje zit soms in de weg met uithalen DVD.
- Apparaat wil elke dag Guide+ inladen terwijl dat niet kan, schakelt hiervoor onnodig HD/DVD aan en kan daaraan niets wijzigen. Soms wordt ik erdoor gewekt in de ochtend.
- HD blijft soms onnodig draaien terwijl je hem niet gebruikt (omdat je DVD aan bekijken bent en of gewoon naar de TV), kost stroom.
- Mis de optie om te bekijken hoe lang de film nog duurt en of een hoofdstuk, je ziet alleen de lopende duur.
- Geen zoom
- Geen loop mogelijkheid.
- Gefinaliseerde DVD's zijn niet afspeelbaar op andere DVD spelers/recorders en of op de PC. De PC kan ze niet afspelen en je kunt ze ook niet bewerken. Baal hier eigenlijk nog het meest van.

Ondanks de negatieve punten ben ik best wel tevreden met het apparaat. Denk niet dat er een ander is die het veel beter doet voor het geld.

Heb geen ervaringen met het rechtstreeks van schotel opnemen op DVD, doe alles eerst op HD opnemen en dan bewerken (reclame eruit knippen enzo).

Handleiding heb ik meteen al aan de kant gegooid, erg onduidelijk en vaag. Door proberen er gewoon achter gekomen hoe het ongeveer allemaal werkt.

Dat was het denk ik wel zo’n beetje ;-)
Als iemand nog een manier weet om Guide+ definitief uit te schakelen, dan hoor ik dat graag!
4.5 sterren

• Geluidskwaliteit
  • Beeldkwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 11 van 103 ] Volgende review
Panasonic DMR-EH57
Print deze pagina