TP-LINK 54Mbps eXtended Range Wireless Access Point

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 2 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de TP-LINK 54Mbps eXtended Range Wireless Access Point op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,2

Schrijf een review

Ruud Burger 28-03-2008
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Ik had er eerst niet alle vertrouwen in, omdat het een onbekend Chinees merk is en erg goedkoop, maar ze beweren het beste Chinese merk te zijn en het bereik is erg groot, dus ik was benieuwd.

Nadat ik het apparaat aangesloten had, kon ik al meteen internetten, maar het was nog niet beveiligd. Er zat een cd-rom bij met een uitgebreide Engelse handleiding, dus na een uur had ik het netwerk beveiligd. Zonder handleiding was alles niet gelukt, elke keer als je in het apparaat wil komen, moet je eerst het ip-adres veranderen en daarna kan je met het ip-adres van het apparaat er in komen. Hierna kon ik meteen weer internetten, maar toen ik de naam van het apparaat wou weizigen en wat andere dingen, kreeg ik alleen maar problemen, ik weet niet precies waar het aan lag, denk dat ik geen spatie in de naam kon gebruiken, dus toen heb ik he apparaat weer gereset en alles weer als het oude ingesteld.

Het bereik is verder echt super goed. Het accesspoint staat in ons kantoor. Als ik achter in de woonkamer zit (door 3 muren heen en 20 meter ver) heb ik 2 van de 5 streepjes bereik. Als ik achter in de schuur ben (door 4 muren heen en 50 meter ver) het ik nog 1 van de 5 streepjes bereik. Met een standaard accesspoint dan ik van iemand had geleend, had ik in de woonkamer al geen bereik meer, terwijl het gewoon een goed accesspoint was met standaar bereik.

Verder zijn de mogelijkheden gewoon standaard. Zitten niet echt extra's op, maar veel mogelijkheden die je ook op standaard accesspoints hebt.

Over de betrouwbaarheid kan ik nog niet veel zeggen. Maar nu ik gewoon weer de instellingen heb die ik als eerst heb gekozen, is het accesspoint nog nooit offline geweest, en ik heb hem daarna ook nog nooit gereset. Als ik mijn laptop opstart, dan heb ik binnen 10 seconden internet.

Als je gewoon een niet te duur accesspoint wil hebben, dan zou ik deze aanraden. Geen gezeur ermee, en een super goed bereik!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

evalrat 23-11-2007
  • Product afgelopen maand in bezit

Algemene score

8,0
Kan zowel gebruikt worden als Access-point. repeater of client (als game-adapter of om oude machine van beveiligde wireless te voorzien). Durfde eerst niet te kopen omdat de goedkoopste van een ander merk het dubbele moest kosten. Vrees was echter onterrecht. apparaatje werkt perfect.

Ik gebruik er een als access-point (zender) en de andere als client. Prima bereik en 25 MB/sec doorvoer (met WPA-PSK encryptie). Kortom zeer tevreden.

Mini-minpuntje.
Het is alleen jammer dat als je de DHCP-server van de client uitschakeld deze niet de DHCP request doorgeeft aan het Acces point. Je moet dus OF de DHCP server van de client configureren en gebruiken OF statische adressen in je PC gebruiken.

PS. Om de client WPA te laten gebruiken moet nieuwe firmware geinstalleerd worden. (Downloaden www.tplink.com).

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Partnumber
TL-WA501G, 6935364051129, WA-501G
Introductie model
2007
Op Kieskeurig sinds
October 2007
Releasedatum
April 2009
Afmetingen (H x B x D)
3,2 x 15,8 x 11 cm
EAN
6935364051129
Ondersteunde standaarden
IEEE 802.11b, IEEE 802.11g