Review: Sitecom Wireless Range Extender 300n van Leike123
- Plaats een review
Leike123
31-03-2010
---------- update review 31-03-2010 ----------
Deze review komt ipv mijn eerdere review.
Wireless verbinding naar de 1e verdieping is bij mij alleen goed als ik recht boven de router zit. Een paar meter schuin erboven is er al zoveel signaal verlies dat er geen stabiel internet meer mogelijk is.
Een extender leek de oplossing voor dit probleem.
Helaas was het aan de praat krijgen van de extender door onduidelijkheden/fouten in handleiding en webinterface moelijker dan nodig.
Onder op het apparaat en in de webinterface achter wireless staat een mac adres.
Als je dat in je mac filter op de router zet dan ga je de boot in omdat dat dus niet het wireless mac adres is en de extender dan geen toegang krijgt tot de router.
Dit mac adres blijkt bij de UTP aansluiting te horen.
Het wireless mac adres is 1 hoger.
Toen ik dat in het filter had gezet was het meteen OK.
Complimenten voor de helpdesk van Sitecom. Niet dat ze bovenstaande aanwijzing gaven maar wel voor de snelle reactie.
---------- oude review 31-03-2010 ----------
Dacht hiermee een goede aankoop te doen.
Wireless verbinding naar de 1e verdieping is alleen goed als ik recht boven de router zit. Schuin is er zoveel signaal verlies dat er geen stabiel internet meer mogelijk is.
Extender leek de oplossing.
Helaas wert het ding alleen als er een kabel is aangesloten tussen de WL-330 en de router.
Zodra deze wordt losgekoppeld is het einde oefening. Wel verbinding met het apparaat maar niet verder. Oftewel het ding communiceert niet wireless met mijn router.
Die is van 3com. Weet niet of daar de clou in zit maar het is in ieder geval knap waardeloos.
- Bereik
7 - Installatie