Review: Sony DSC-TX7 van TerenceT

TerenceT
17-03-2010
Geweldig gebruiksvriendelijke compact toestel, ter grootte en gewicht van een pak speelkaarten. Kocht deze voor mijn vrouw, omdat zij mijn spiegelreflex te ingewikkeld en zwaar vind om mee te werken. Met de 25mm groothoek en 4x optische zoom kan je bijna alle situaties vastleggen. Het lcd scherm geeft een zeer scherp en kleurig beeld weer en bediening geschiedt via datzelfde drukgevoelige scherm, met een vrij overzichtelijke menu structuur. Hierdoor experimenteert mijn vrouw graag met het toestel, zonder de handleiding nog nodig te hebben gehad.
HD filmen en foto's schieten is vrij snel om te schakelen via het scherm. Ik heb gelijk het op te nemen formaat van AVHCD naar MP4 veranderd, zodat opgenomen filmpjes gelijk op andere afspeelapparatuur te bekijken is. Erg leuk is de ingebouwde slideshow functie, waar in chronologische volgorde de foto's en films met een leuk achtergrondmuziekje in elkaar overvloeien.
Geen minpunten kunnen ontdekken of het moet het aan-/uitzetten van de camera zijn: dit doe je door het gladde lamel naar boven of naar onder te schuiven en dat behoeft enige handigheid.
4.5 sterren

• Kwaliteit foto
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 6 van 8 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
5 sterren