Review: Sony DSC-HX9V van Riennl
- Plaats een review
Riennl
01-07-2011
---------- update review 01-07-2011 ----------
Dit is een correctie op mijn vorige review. Ik ben inmiddels erachter gekomen dat video bewerking wel mogelijk is met de bijgeleverde software van Sony.
---------- 1e review 30-06-2011 ----------
Sinds een maand heb ik de HX9V in mijn bezit en ben er ZEER tevreden over. Het is een goede keus gebleken! Dit toestel maakt fantastische foto's.
Toch heb ik enkele kleine minpuntjes ontdekt:
*)De werking van de macrostand is beperkt. Ik kan een klein onderwerp minder vergroten dan bij menig ander toestel.
*) De flits is verkeerd geplaatst. Precies waar ik het toestel vasthoud, wil de flitser omhoogkomen. Bovendien vind ik de flits te sterk - het onderwerp wordt iets overbelicht.
*) Het duurt lang voordat de GPS zijn positie heeft bepaald. Zelfs in het open veld duurt dat soms meer dan 10 minuten. Gelukkig maakt ik weinig gebruik van deze voorziening.
De lijst van positieve zaken is echter VEEL groter. Dit toestel maakt werkelijk formidabele foto's, ook in schemer situaties. De panorama-functie is zeer fraai. De opeenvolgende foto-serie worden naadloos aan elkaar geplakt tot een super groothoek-foto (bijna fish-eye formaat). De burst instelling waarbij zeer snel 10 foto's worden gemaakt is ook geweldig bij sportevenementen. Er zit dan altijd wel een goede foto bij van de 10. De snelheid van het toestel bevalt me ook zeer goed. Ofschoon ik nog niet veel heb gefimd, lijkt ook deze mogelijkheid uitmuntende resulaten te geven.
Kortom: ik ben weer een enthousiast fotograaf/filmer geworden - hoofdzakelijk door de HX9V!
De meegeleverde software van Sony bevat helaas geen mogelijkheden tot filmbewerking. Heeft iemand ervaring daarmee? Welke software is geschikt om AVCHD films te bewerken?
- Kwaliteit foto
9 - Mogelijkheden