Review: Sony DSC-HX9V van FrankL68

FrankL68
07-09-2011
Vlak voor de vakantie deze camera gekocht omdat ik niet mijn Canon 40D en mijn mini DV PAL camcorder wilde gaan zeulen. En ik moet zeggen dat ik tevreden ben. In de vakantie heb ik meer dan 1000 foto's gemaakt en 18GB AVCHD. Dit op mijn 32GB class10 kaartje.

Foto kwaliteit is niet vergelijkbaar met mijn 40D, maar ziet er goed uit voor een kleine camera. Als je inzoomt op 100%, dan ziet een foto op ISO100 er korrelig/vlekkerig uit zoals meerdere mensen opmerken. Op de FullHD TV zien foto's er echter super goed uit. Mooie kleuren (misschien iets te veel kleur), goede auto witbalans.
Ben benieuwd hoe ze eruit zien als ik ze af laat drukken bij Profotonet.
Ik heb gekozen om op 16MP (4x3) te fotograferen ipv 12MP (16x9). Het is dezelfde foto, alleen boven en onder afgesneden. Helaas geen 10x15 mogelijk, achteraf maar doen.
Ook 43MP panoramafoto's gemaakt met ISO 100 en 1/1600s (13MB),ook dit is bij 100% inzoomen niet geheel scherp, maar het is geen DSRL. (Als ik bij de Canon 40D inzoom op 200% dan zie ik nog steeds geen vlekken/korrels).
Filmen doe ik op de FS stand (2na beste). Dit ziet er nagenoeg evengoed uit als de PS of FX stand op mijn 40 inch Samsung 7700, echter nu kan ik het op DVD! zetten, want een Blu-ray brander heb ik niet. Een AVCHD op een DVD kan alleen in een Blu-ray speler worden bekeken en is max 40min voor 4.7GB. De steadyshot is geweldig voor 16x zoom, maar zoomen tijdens het filmen eindigt met de schokje (focussen), maar het is geen camcorder natuurlijk.
De filmkwaliteit is de reden dat ik voor de HX9V heb gekozen.
De GPS heb ik in het veld snel te pakken (met laatste GPS data op vakantie binnengehaald). Soms na aanzetten al binnen een minuut (vergelijk het maar met je Tomtom). Dus camera eerder aanzetten.
Het filmen starten duurt lang op de fotostand, maar gaat nagenoeg direct op de filmstand. Foto's (3MP 16x9) kun je naderhand nog uit de film halen met een zeer goede kwaliteit. De bediening van de filmknop is lastig en klein.
De draaiknop is ook lastig en net iets te klein. (Gelukkig 2 jaar garantie)
De flits gebruik ik niet want het maak goede foto's bij weinig licht (combineert 6 foto's tot 1 mooie). Ook hier iets vlekkerig, maar beter dan de 40D.
3D is grappig, maar op mijn TV alleen te bekijken met HDMI aan de camera, niet met de MPO en jpg bestand op een USB stick!

Al met al een mooie camera met een super beeldscherm voor het geld (305 euro). Die zeer veel kan op de automatische stand. Wil het niet meer kwijt. Hopelijk kan een update de jpg compressie aanpakken. (Tip voor bezitters: zoek naar "hx9v_full_user_guide")
4 sterren

• Kwaliteit foto
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 21 van 43 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
9,4
289 winkelreviews
€ 234,00 € 238,50 incl. portokosten Bekijk
8548 winkelreviews
Thuiswinkel.org
Onderstaande tekst is afkomstig van Sony
Deze online winkel is een SONY Europe Retail Partner Online. Dit houdt in dat deze winkel door SONY is geautoriseerd als partner op grond van criteria die er voor zorgen dat u als klant een optimale online winkel ervaring beleeft. Deze winkel biedt u o.a. een hoogwaardige en volledige productpresentatie, een optimale service en een betrouwbare betaalomgeving. Sony ondersteunt deze partner op het gebied van consumentenpromoties, service en garantieafhandeling.
€ 234,00 geen portokosten Bekijk
1208 winkelreviews
€ 234,00 € 240,50 incl. portokosten Bekijk
Toon de overige aanbiedingen van DIGITALSTREET
108 winkelreviews
€ 234,00 € 240,95 incl. portokosten Bekijk