Review: Sony DSC-HX9V van Angelhouse

Angelhouse
15-06-2011
Mede dankzij de lovende recensies heb ik deze camera gekocht en misschien verwachtte ik daarom een perfecte camera. Er zitten echter wel degelijk minpunten aan.
- de USB-aansluiting zit aan de onderkant, niet echt handig, en heeft geen afschermkapje. Ook met de open microfoon bovenop, betwijfel ik of deze camera een dagje strand zal overleven.
- het opladen van de batterij werkt soms niet. Dit zou iets te maken hebben met temp.beveiliging. Ik heb het echter al enkele malen gehad dat ik onder ideale omstandigheden heb opgeladen, en dan blijkt de volgende dag de accu nog leeg te zijn. Vervelend! Ook het netsnoertje van de adapter is belachelijk kort.
- Iedereen is juichend over de opnamen binnen zonder flits. Ik vind dit echter zeer matig. De camera kiest aut. een hele hoge ISO-waarde en lange sluitertijd om voldoende belichting te krijgen. Gevolg: veel beeldruis door de hoge ISO en vaak bewegingsonscherpte door de lange sluitertijd. Dus is flitsen toch eigenlijk verplicht. Maar hoe geflitst wordt in de aut. stand is tamelijk willekeurig: soms perfect en soms zwaar overbelicht.
- De video kwaliteit is op zich perfect, maar zodra je de camera gaat bewegen worden de beelden heel erg schokkerig. Kijk maar eens op de demo-filmpjes op YouTube.
- Er is ook een M-mode aanwezig, maar waarom snap ik niet. Er zijn slechts 2 diafragma-waarden in te stellen: min. en max. De sluitertijd heeft wel veel stappen, maar moet ingesteld worden met het draaiwieltje van de menuknop en dit werkt gewoon heel vervelend.
- Er zit een 16MP sensor in. Bij een beeldformaat van 16:9, wat toch het meest gangbaar is, worden hiervan echter maar 12MP gebruikt. Is dus een beetje misleidend.
- Als er foto's in groothoek gemaakt worden, is er wel erg veel beeldvervorming.
- Ik heb de camera bewust bij de vakhandel gekocht, waar deze ook als beste in dit segment werd aangeprezen. Met geheugekaartjes erbij zit je bijna op 500,- Euro! Wat je dan extra betaald tov de concurrentie, zie ik niet direct terug in de prestaties. Zo moet je een kabel voor aansluiting op de TV er los bijkopen. Over de handleiding zullen we het helemaal maar niet hebben, want die is ingebouwd in het toestel en dus kennelijk overbodig. Alleen door eindeloos experimenteren kom je achter bepaalde functies (of niet, zoals bv bij de demo-functie).
Al met al gewoon een goede camera, maar gezien de prijs - prestatieverhouding, weet ik niet of hem met de kennis van nu gekocht zou hebben.
4 sterren

• Degelijkheid
Reactie:
smartass69
18-02-2012
eens over de USB aansluiting aan de onderkant.

Laadt het toestel op dan moet je hem op de Lens of het Beeldscherm leggen. Nogal slecht doordacht.

En de flits he, die gaat vast een x kapot omdat je daar altijd je vingers houdt en die onverwacht opspringt
Vorige review [ Review 36 van 43 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
9,4
289 winkelreviews
€ 234,00 € 238,50 incl. portokosten Bekijk
8548 winkelreviews
Thuiswinkel.org
Onderstaande tekst is afkomstig van Sony
Deze online winkel is een SONY Europe Retail Partner Online. Dit houdt in dat deze winkel door SONY is geautoriseerd als partner op grond van criteria die er voor zorgen dat u als klant een optimale online winkel ervaring beleeft. Deze winkel biedt u o.a. een hoogwaardige en volledige productpresentatie, een optimale service en een betrouwbare betaalomgeving. Sony ondersteunt deze partner op het gebied van consumentenpromoties, service en garantieafhandeling.
€ 234,00 geen portokosten Bekijk
1208 winkelreviews
€ 234,00 € 240,50 incl. portokosten Bekijk
Toon de overige aanbiedingen van DIGITALSTREET
108 winkelreviews
€ 234,00 € 240,95 incl. portokosten Bekijk