Review: Sony DSC-HX5V van marton

marton
23-08-2010
Een topper onder de niet-spiegelreflexen wat mij betreft.
De keuze voor TZ10 of HX5V heeft meer te maken met waar je de nadruk op legt, maar ze doen grosso modo niet voor elkaar onder.
Naast alle genoemde voor- en nadelen, was voor mij doorslaggevend: het vermogen om ook bij weinig licht zonder flits goede opnamen te kunnen maken. Mijn andere camera (Fuij F11) was daarin al jaren een uitblinker. En ik moet eerlijk zeggen dat de Sony een waardige opvolger is.
Museum- en kerkinterieuren en avondvertier staan er ook zonder flitser piccobello op.
De GPS Gymick blijkt handig in het terugvinden van de plekken waar je in verweggistan foto´s hebt geschoten, zelfs de richting wordt aangeven. Hoewel de camera niet heel robuust overkomt, heeft hij bij mij woestijn-hitte, tropen-vocht en airco-koude inmiddels goed doorstaan.
Het leuke is eigenlijk dat de camera ondanks alle voorzieningen erg compact is (past in je broekzak). Als kaartje heb ik een sandisk SDHC 8gb Ultra en die is bijna niet vol te krijgen ;-) en een tweede accu heb ik nog geen behoefte aan gehad.
Hoewel een goede spiegelreflex in principe betere foto's kan maken (vlak de fotograaf niet uit!), merk ik dat ik steeds vaker de HX5V in mijn broekzak steek.
Begin april heb ik de camera gekocht.
5 sterren

• Kwaliteit foto
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 26 van 39 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
5 sterren
9,3
1208 winkelreviews
€ 199,00 € 205,50 incl. portokosten Bekijk
Toon de overige aanbiedingen van DIGITALSTREET
4.5 sterren
8,7
42 winkelreviews
€ 199,00 € 205,50 incl. portokosten Bekijk
Toon de overige aanbiedingen van Cameratop
Naar alle prijzen
Sony DSC-HX5V