Review: Sony DSC-HX5V van jaron

jaron
22-11-2010
Heb dit model sinds de zomer vakantie in mijn bezit en ik moet zeggen dat ik best behoorlijk tevreden ben over deze compact camera. Ik kocht dit model o.a. vanwege de panorama functie. Deze hadden ze naar mijn mening wel wat beter kunnen maken. Wat ik jammer vind, is dat je elke keer een hele panorama moet maken, terwijl ik af en toe een kortere afdruk wil maken, omdat het object wat ik fotografeer korter is dan een hele panorama. Dit kan wel, alleen moet dit dan worden bewerkt (zwarte balk eraf halen) via de computer.

Naast de Sony HX5v heb ik ook een Panasonic FZ28. De fotos van de Sony vind ik veel helderder en lichter, wat ik zelf mooier vindt. Ik heb de fotos van beide camera's in 1 foto boek af laten drukken en daar kan je het "licht" verschil duidelijk zien.

Burst functie is leuk, maar gebruik ik over het algemeen nooit. Verder is de scene selection wel leuk en vooral het handmatig instellen, zodat het toestel al het licht pakt in een ruimte heeft mij verbluffende resultaten opgeleverd in donkere ruimtes.

De camera is goed. Jammer dat het geluid wat minder goed is bij video opnamen. Als je een concert wilt opnemen dan zal de geluidskwaliteit niet erg goed zijn. Ik heb toevallig gister wat filmpjes online gezet die ik heb gemaakt met de HX5v. Als voorbeeld het volgende filmpje, waarin een ieder zelf kan beoordelen: http://www.youtube.com/watch?v=tmMzXxz4o0o
(Video op een full hd scherm zien er uiteraard nog beter uit)

Verder kan ik deze camera als compact camera zeker aanraden. Ik heb zelf erg lang getwijfeld tussen de panasonic TZ10 en dit model. Uiteindelijk na enkele gesprekken met foto experts toch voor dit model gekozen ook vanwege de leuke extra functies die de camera heeft.
4 sterren

• Kwaliteit foto
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 17 van 39 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
5 sterren
9,3
1208 winkelreviews
€ 199,00 € 205,50 incl. portokosten Bekijk
Toon de overige aanbiedingen van DIGITALSTREET
4.5 sterren
8,7
42 winkelreviews
€ 199,00 € 205,50 incl. portokosten Bekijk
Toon de overige aanbiedingen van Cameratop
Naar alle prijzen
Sony DSC-HX5V