Review: Sony DSC-HX5V van Gerrit J

Gerrit J
30-08-2010
Ik was op zoek naar een kleine camera naast m'n Nikon spiegelreflex die zo goed mogelijke foto's maakte in de "auto-stand" en degelijk in elkaar zit. Dankzij min fijne fotozaak in Eindhoven heb ik uiteindelijk deze Sony gekocht en daar heb ik geen spijt van.

Ik twijfelde tussen deze camera, de Canon IXUS 300 HS en de Panasonic TZ8 of 10. Eerst heb ik de Canon 1 dag mogen proberen en de foto's vielen me enorm tegen. Daarna de TZ10 1 dag getest en hoewel de bediening top was vielen wederom de foto's me enorm tegen. Op het schermpje zagen ze er top uit maar zodra overgezet op m'n Mac laptop Pro met gekalibreerde scherm bleef daar vreemd genoeg niets van over. Toen de Sony: de foto's zijn wat mij betreft scherper en duidelijk beter van kleur dan die van de overige twee. De Sony is degelijk, heeft een prima batterij, goede bediening (iets minder handig dan de Panasonic), een goed schermpje en fantastische HD filmkwaliteit. Een echte bonus is voor mij de Panormafunctie. Echt kinderlijk eenvoudig en het geeft originele resultaten.

De Sony maakt een hele goede indruk en de eerste ca 200 foto's zijn echt naar tevredenheid.
Het blijft echter wel zo dat met dit soort camera's je foto's kwalitatief toch een stuk minder zijn dan die van een spiegelreflex maar dat kan haast niet anders. De beeldsensor is geloof ik factor 10 kleiner! Ik los dit op door iedere foto nog even extra te bewerken met Photoshop (ca 30 sec. per foto). Laat je ook niet misleiden door de megapixels. Deze heeft er 10,2 en mijn reflex 6 maar als je gaat inzoemen zie je het verschil! De 6 van mijn reflex heeft een veel beter detail dan de 10 van deze camera.

Al met al echt een aanrader en overal super goed getest.
4.5 sterren

• Kwaliteit foto
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 25 van 39 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
5 sterren
9,3
1208 winkelreviews
€ 199,00 € 205,50 incl. portokosten Bekijk
Toon de overige aanbiedingen van DIGITALSTREET
4.5 sterren
8,7
42 winkelreviews
€ 199,00 € 205,50 incl. portokosten Bekijk
Toon de overige aanbiedingen van Cameratop
Naar alle prijzen
Sony DSC-HX5V