Review: Panasonic DMC-TZ6 van BartV

BartV
21-01-2011
Ik heb deze camera nu ongeveer anderhalf jaar in mijn bezit en ik ben er nog super tevreden mee! Als ik mijn foto's vergelijk met de foto's van anderen, gemaakt met hetzelfde kaliber camera, dan springen die van mij er echt bovenuit. De foto's zijn echt kristalhelder!

De instellingen zijn erg makkelijk te bedienen. Het voorgeprogameerde keuzemenu is ook makkelijk. Zelf maak ik regelmatig 's avonds foto's met een hoge sluitertijd. Het resultaat is dan fantastisch! Als de camera op de automatische instelling staat dan maakt hij er altijd een mooie foto van.
Ik vind het zelf altijd leuk om met de manual instellingen te prutsen om er nog iets mooiers van te maken.

Als je de accu, na een dag foto's te hebben gemaakt, weer oplaadt dan heb je geen tweede accu nodig. De vorige vakantie hebben we +/- 1500 foto's gemaakt en dat allemaal met 1 accu.

Het enige minpuntje is dat het draaiknopje van de instellingen bij het opbergen/uithalen wel eens kan verdraaien. Dit is alleen een kwestie van kijken voordat je de foto maakt.

Qua degelijkheid kan ik niets negatiefs zeggen omdat ik hem in het begin een keer op de keukenvloer heb laten vallen. Het resultaat was een kras op de kant waar hij de grond had geraakt. Verder doet de camera het nog als voorheen. Dit is ongeveer en jaar geleden gebeurd.

Als je een makkelijke en handzame camera zoekt dan raad ik deze aan!
4.5 sterren

• Kwaliteit foto
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 5 van 38 ] Volgende review
Panasonic DMC-TZ6
Print deze pagina