Nikon COOLPIX S6300 zwart

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 9 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Nikon COOLPIX S6300 zwart op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,0

Schrijf een review

FlexMind 01-12-2013
  • Product paar maanden in bezit
Geschreven voor: Nikon COOLPIX S6300 zwart

Algemene score

6,0
Erg teleurgesteld in de kwaliteit van de fotot's. Wij hebben hiervoor een canon Powershot S50 gehad met 50 megapixels. De foto's van dit beestje waren vele malen beter en scherper dan van deze Nikon met 16 megapixels. Merk waardig dat ik de foto's niet haarscherp vind en darbij wanneer ik ze opblaas al heel snel de details zeer matig vind.

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
FlexMind 03-12-2013

Klopt hoor Nikon heb ik goed ingesteld. De Powershot S50 was idd indertijd ca. 500 euro. Dat is echter wel zo'n 9 jaar geleden. Filmpjes zijn idd erg goed. Zoals ik al zei ik vind de foto's (scherpstelling?)tegenvallen gezien de 16 mp.

basmandje 02-12-2013

Heeft u wel de fotokwaliteit op '16MP / 4608x3456 ★' gezet?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem voornamelijk gebruik voor video (zeer goeie HD kwaliteit), maar de foto's die ik maak zijn naar mijn mening van goede kwaliteit.

Het is natuurlijk wel zo dat dit een relatief goedkoop dingetje is en de S50 zo te zien niet. Ik heb in een ver verleden ook een Powershot gehad (Pro90) en die was ca. 900 euro nieuwprijs, met maar 2.6MP. Maar geen enkele gemiddelde 8MP camera kon er tegenop.

Reageer

CvdB91 05-07-2013
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Nikon COOLPIX S6300 rood

Algemene score

7,0
Na veel goede verhalen over Nikon besloot ik deze mooie, compacte camera te kopen bij BCC. Ik heb er nog niet zo veel foto's mee gemaakt, omdat ik hem pas na mijn vakantie heb gekocht. De foto's die ik met deze camera maak zijn over het algemeen mooi! Echter, er zitten een aantal foto's bij die ik steeds opnieuw van een object of moment moet maken, omdat de camera naar mijn idee slecht scherpstelt. Ik heb dit ervaren toen ik de camera net had, maar toen dacht ik dat het aan mezelf lag tijdens het fotograferen. Na een tijd, toen ik de camera weer meer ging gebruiken, merkte ik dat de camera vaker niet scherpstelde. Dat was het moment dat ik terug ben gegaan naar BCC, nu 2,5 maand geleden. Ben de camera toen zo'n vier weken kwijt geweest omdat deze naar Nikon werd verstuurd. Bij het ophalen was de camera volledig gecheckt en waren er onderdelen vervangen! Goed dat ze dit doen, maar raar omdat ik hem niet vaak gebruik. Nu, 1,5 maand na de reparatie heb ik weer slechte foto's die niet scherp zijn. Helaas loopt mijn garantie bijna af, omdat ik de camera vorig jaar (2012) in juli heb gekocht. Ik denk dat ik binnenkort maar weer terugga en hopelijk mijn camera terugkrijg die wél werkt naar behoren.

Buiten dit uitvoerig omschreven minpunt ben ik tevreden over de Nikon Coolpix S6300 als 'handige' camera. Hij is makkelijk in gebruik, de batterij gaat lang mee en er zitten veel bruikbare functies op.

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Specificaties

Kleur(en)
zwart
Opties
lach detectie
Touchscreen
Nee
Lach detectie
Ja
GPS
Nee
Zelf in te stellen
sluitertijd
Sluitertijd instelbaar
Ja