Dim67
08-05-2011
Ik heb over een periode van ongeveer 2 weken uitgebreid tientallen reviews en tests gelezen van de meeste bridge camera's, waaronder de Nikon P500, Panasonic DMZ-FZ100, Canon Powershot SX30 IS, en de Fuji HS10.
Er zijn veel goede review sites, inclusief Kieskeurig, maar als je een aantal verschillende camera's en hun features naast elkaar wilt zetten is dit een hele goede site:
Ik ben blij dat ik uiteindelijk voor de HS10 heb gekozen. Wat een veelzijdige camera en ik kan niet anders dan op alle punten een score van 9 geven. Dichter bij een DSLR dan dit kom je gewoonweg niet.
De 24mm tot 720mm lens is ongelooflijk en het is erg prettig om de lens zelf met de hand te bedienen.
De camera ligt heel prettig in de hand maar is wel wat aan de zware kant (inclusief batterijen 800gram...)
AA batterijen vind ik een groot pluspunt, ik zou de Sanyo Eneloops aanbevelen. Ook aan te raden is om er meteen een goed UV filter op te zetten, met name ter bescherming van de lens.
Een klein minpuntje vind ik de erg kleine digitale viewfinder, die had iets groter gekund door de sensor weg te laten, die heb ik uitgezet (spaart batterijen en is wat traag, sneller is om gewoon op het knopje te drukken).
Het opslaan van een RAW foto duurt ook wat lang, ook met een SDHC klasse 6 geheugen kaart erin, maar verder is de camera snel genoeg.
De camera maakt zeer goede foto's, ook in minder licht, dat ligt aan de juiste instellingen. Deze site heeft mij daar erg bij geholpen: http://eyemindsoul.blogspot.com/2010/10/fujifilm-hs-10-how-to-set.html
Ook het filmen in Full HD sprak mij bij deze camera zeer aan en de kwaliteit van zowel beeld als geluid is uitstekend.
Ook de prijs is erg goed, zonder extra's rond de 270,-
- Kwaliteit foto