Remeha Calenta 40 HR-Combi CW5

algemene kenmerken
Type/soort
ketel & boiler
Soort
boiler zonder reservoir
Type cv-ketel
combi HR
Geschikt voor
aardgas
Montage opties
verticaal
Boiler systeem
combi-boilersysteem
Type boiler (NL-label)
HR
Verwamingslocatie
binnen
prestaties
Vermogen
36 kW
Minimum vermogen
7000 Watt
Warmwatercapaciteit bij 40°C
20 liter per minuut
Warmwatercapaciteit bij 60°C
11 liter per minuut
Capaciteit voor
450 m³
Gaskeur
HRww, NZ, SV
Gaskeur HR
107
Gaskeur CW klasse
5
Warmwatercapaciteit
11,1 l/min
bediening
Ingebouwd display
Ja
Type display
LCD
inhoud en afmetingen
Hoogte
39,5 cm
Breedte
45 cm
Diepte
69 cm
Gewicht
30 kg
opties
(Extra) opties
display
Zonneenergie batterijen ondersteuning
Nee
Algemeen
EAN
8713809236519
Partnumber
90783
Releasedatum
August 2013
Introductie model
2009
Op Kieskeurig sinds
February 2010
product
Website fabrikant
http://www.remeha.nl/fileadmin/user_upload/Brochures/115663-221209_Brochure_Calenta_25s_28c_35s_40c.pdf

Toelichting specificaties

Het meest doordachte cv-ketel concept!
De meest doordachte cv-ketel ooit. Een hypermoderne HR-wandketel, die zowel in combi- als in solo-uitvoering kan worden geleverd (resp. mét en zonder warmwater-voorziening). Betrouwbaarheid en optimale prestaties gaan bij dit toestel hand in hand, voor onbezorgde warmte en warm water. Een absolute kwaliteitsketel, die weinig onderhoud nodig heeft.

Toprendement en prestaties
Het kloppend hart van de Calenta is een unieke, uiterst compacte warmtewisselaar van gietaluminium: de Ultra Responsive Heat Exchanger. Deze is door zijn kleine afmetingen in staat zeer snel warmte te leveren. Bij de combiketel betekent dit ook een royale hoeveelheid tapwater van een stabiele temperatuur. De Calenta behaalt, in combinatie met de iSense kamerthermostaat, het hoogste jaartaprendement van alle ketels in zijn segment: 91,4%. Niet voor niets als beste uit de test van de Consumentenbond (november 2011)

Energieklasse A pomp
Remeha heeft besloten de Calenta serie nog een slag energiezuiniger te maken. Standaard zijn nu alle Remeha Calenta’s voorzien van een nieuwe, zeer energiezuinige pomp. Stromingsgeluid in de radiatoren behoort hierdoor definitief tot het verleden: de volumestroom van het cvwater wordt aangepast aan de warmtevraag, met lagere stromingssnelheden en dus geruisloze verwarming als resultaat.

Remeha Calenta en Remeha iSense: de winnende combinatie!
De Calenta is universeel toepasbaar, maar vormt een extra comfortabele combinatie met de Remeha iSense. De iSense is een revolutionaire kamerthermostaat die uitblinkt door een intuïtieve bediening, maar ook door de unieke manier waarop hij communiceert met de cv-ketel. Als de Calenta bijvoorbeeld constateert dat er water bijgevuld moet worden, kunt u dat zelfs in de woonkamer aflezen. Net als de Calenta heeft ook de iSense een groot display: zodra u de iSense bedient, treedt het blauwe backlight in werking voor een duidelijke schermweergave. De iSense werkt met scrollmenu’s en duidelijke hulpteksten, zodat de bediening vrijwel vanzelf wijst. De Remeha iSense kan ook als weersafhankelijke regelaar worden gebruikt en dan zelfs geheel geïntegreerd in de Calenta: ketel en regelaar vormen dan één fraai geheel.

Weinig onderhoud
Ook voor uw installateur is de Remeha Calenta een ideale HR-ketel. Het toestel is flexibel in zijn toepassingen, eenvoudig te installeren en zeer servicevriendelijk.