Review: Nintendo Wii van dynamiek

dynamiek
17-11-2008
Tja, we hebben de Wii nu een kleine week in bezit met de volgende spellen: Wiisports, Mario Kart, Medall of honor en PES2008.
Na vroeger een PS2 te hebben gehad hebben we bewust gekozen voor een Wii vanweg het spelelement.
De Wii is aangesloten via een component kabel die een duidelijk veel beter geluid geeft dan de bijgeleverde kabel of scart op een Samsang 106 cm plasma scherm en een Dolby surround systeem. Beeld en geluid zijn zeer goed al halen de graphics het natuurlijk niet bij bv de PS3 maar dan ben je ook veel meer geld kwijt. We denken dat een PS3 of een Xbox echt voor de die-hard gamers zijn die ook veelal alleen spelen. De Wii leent zich echt voor ontspanning met het hele gezin.
Tot nu toe hebben we iedere avond wel even gespeeld. We hebben nog niet alls gespeeld, bv het voetbal nog niet omdat het qua besturing redelijk ingewikkeld leek. Het standaard bijgeleverde Wii Sports is een heel leuk pakket van een aantal spellen zoals tennis, boksen, bowling etc. We spelen zelf al jaren bowling op een hoog niveau maar wat ze hebben neergegeled als simulatie van deze sport overtrof onze verwachtingen. Weliswaar zijn de graphics bedoeld voor kinderen maar de implementatie van het spel is fenomenaal, zeer goed gedaan! Ook de oefeningen zijn leuk met een competitie element. En de bewegingen zijn in de basis niet al te moeilijk dus het is leuk om zo met de Wii kennis te maken.
Boksen vonden we niet zo leuk.
Jammer is wel dat je geen moeilijkheidsgraad kan instellen naarmate je beter wordt. Maar het verveelt allemaal nog niet.
Ook het schietspel hebben we geprobeerd en wel met een speciaal geweer er voor. Het is een stuk moeilijker te bedienen dan de Wiisport spellen maar het is ook leuk en je kan er zeker uren mee zoet zijn.
Mario Kart is het leukste spel van alles. Hele leuke muziekjes, grapics, grapjes en een leuke gameplay zowel voor ouderen die de diverse circuits nog kennen uit hun jeugd als voor de jongsten.
De komende tijd gaan we rest van de spellen proberen.
3.5 sterren

• Mogelijkheden
  • Beeldkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 6 van 57 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
4 sterren