Review: Nintendo DSi van Alagondar

Alagondar
17-05-2009
Ok, hier de voor- en nadelen van een DSi t.o.v. een DS-Lite.

Voor: 1. grotere schermpjes
2. beter geluid
3. updates van de firmware
4. je kan foto's nemen en bewerken
5. je kan geluid opnemen en bewerken
6. snellere processor
7. meer intern geheugen
8. je kan een sd kaart gebruiken tot maximaal 32 gigabyte
9. de dsi is mat i.p.v. glanzend, dus geen vingerafdrukken en andere vlekken.

Tegen: 1. het grootste nadeel is de verminderde accu duur. Die is ongeveer gehalveerd t.o.v. de ds lite. Bij de helderste stand gaat hij maar 3-4 uur mee! Op de laagste stand 9-14 uur. Deze cijfers heb ik rechtstreeks van de bron, namelijk nintendo zelf.

2. Je kan je eigen muziek afspelen op de dsi maar dat heeft een prijs. Je kan namelijk alleen muziek afspelen met de aac codec (mpeg 4), deze bestanden hebben de extensie mp4 of m3a in geval van de ipod. Dit vind ik een nadeel omdat de meeste mensen een uitgebreide collectie hebben van mp3's. Je kan argumenteren dat je die kan omzetten in mp4's maar dan gaat de kwaliteit achteruit, zelfs al kies je voor de hoogste bitsnelheid (320). Waarom? Omdat mp4 lossless is, dat betekent dat er altijd geluid verloren gaat.

3. Regio gebonden bij dsi spellen. Je kan wel alle regio's afspelen met ds spellen. Zo speel ik zelf Pokemon Platinum de amerikaanse versie.

4. (Nog) geen dsi spellen die gebruik maken van de hardware. Eind dit jaar komt Zelda: spirit tracks uit. Dit spel gaat waarschijnlijk wel gebruik maken van de dsi.

Dat waren de voor- en nadelen. Voor de rest vind ik het een mooi ding, hij is ook wat smaller dan de lite.

Ik zal een laag Mogelijkheden cijfer geven omdat ik de accu duur wel een belangrijk nadeel vind.
4 sterren

• Mogelijkheden
  • Beeldkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 6 van 10 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
5 sterren
9,5
10 winkelreviews
Thuiswinkel.org
Deze internetaanbieder wordt erkend door de Nederlandse importeur van Nintendo. Dit houdt in dat de aangeboden producten zijn geleverd door Nintendo en worden ondersteund in acties, services en garantie zoals vermeld in de door Nintendo omschreven verkoopwaarden. Dit alles om u als consument optimaal van dienst te kunnen zijn, zodat dit zal resulteren in een optimale klanttevredenheid.
€ 149,00 geen portokosten Bekijk
2.5 sterren