Review: Gastroback Design Citrus Juicer Advanced van Fritsjof

Fritsjof
09-07-2010
Na jaren hannessen met enkele plasitc, ongetwijfeld goedbedoelde apparaten ben ik blij met dit degelijke robuuste apparaat.
Het apparaat is solide van bouw, makkelijk in gebruik (persen en schoonmaken) en werkt simpelweg zoals het hoort.

Je kunt een glas/maatbeker voor het apparaat zetten (uitsparing in de voet), halve sinaasappel op de pers leggen, hendel naar beneden en het sap stroomt uit het tuitje.
Dit tuitje kan ook worden gesloten zodat er geen sap meer uitkomt, zo kun je eenvoudig je glas weghalen en doorpersen, of eerst persen en dan pas een glas pakken om eronder te zetten.

Ik heb dit apparaat nu 1 maand dus over duurzaamheid valt weinig te zeggen, al vraag ik me af of ik hem ooit stuk zal krijgen, aan het materiaal van de behuizing/perseenheid zal het in ieder geval niet liggen, ik denk dat de perskop ongeveer 1 kg weegt, zo robuust.

Hij maakt weinig geluid tijdens het persen, slechts een lichte zoem, niet zoals de vorige pers die het hele huis wakker maakt in de ochtend.

Ik las dat een enkeling de randen van het rooster en de opvangbak te scherp vindt, ik kan me hierin niet vinden. De randen zijn zo scherp als de bovenkant van een sleutel (rechthoekige rand, niet afgerond) maar je moet wel heel erg je best doen wil je je bezeren aan deze randen.

Enige kritiek die ik heb op dit apparaat is de plastic kap die in de bovenkant zit, dit had wel gewoon van hetzelfde materiaal kunnen zijn als de rest van het apparaat.
4.5 sterren

• Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Duurzaamheid
Vorige review [ Review 3 van 6 ] Volgende review
Gastroback Design Citrus Juicer Advanced
Print deze pagina