Marantz SA7001

Pagina 1 van 1
mefyfrancky
17-09-2009
Antwoord op vraag van Wouter:

Combinatie Marantz en B&W is echt super. Na lang vergelijken en beluisteren in gespecialiseerde zaken. Deze combinatie kunnen beluistern op voorhand en gaf de beste, warmste en meest volledige kleur aan elke muziekgenre. Speciaal niet gekozen voor subwoofer omdat de opstelling van de 5 B&W speakers echt ideaal zijn. Een subwoofer geeft over het algemeen enkel gedreun en geen echte klank ! ! !
Bij het plaatsen van de inbouwspeakers inderdaad gebruik gemaakt van Back-Box !
Willem-A
16-01-2010
Wat betreft de reactie over een subwoofer ben ik het niet helemaal eens met de schrijver. Zeker in een 5.1 of 7.1 opstelling kan een sub veel toevoegen en is dan eigenlijk vaak onmisbaar.

Ook in stereo gebruik kan een subwoofer een toevoeging zijn, maar deze dient dan wel, net als bij een surround opstelling, van een goede kwaliteit te zijn en dient tevens goed geplaatst en gekalibreerd te worden. Vaak schort hier veel aan en staat de sub om te beginnen al veel te luid. Ook is er vaak geen aandacht besteed aan de opstelling en word de sub geplaatst, waar dit het het best uitkomt.

Ook wordt vaak de cross-over op subwoofer of in de receiver niet juist ingesteld en blijft de fasestand ongemoeid, terwijl hier vaak nog verbetering mee te behalen valt.

Dan is er nog het probleem van de ruimteakoestiek, waardoor bepaalde frequenties een dip vertonen, maar anderen, meestal rond de 30 Hz, veel te luid worden weergegeven en zorgen voor een ruimteresonantie, waardoor dit voor een zeer irritante weergave zorgt.

Velodyne en Revel hebben daarvoor EQ regelingen op hun subwoofers, waarmee deze prachtig zijn te integreren in de ruimte. Met name Velodyne maakt prachtige, muzikale subwoofers, die ook heel goed bij een stereo-opstelling gebruikt kunnen worden.

Goedkoper kan het ook: Mordaunt Short maakt op een aantal subwoofers gebruik van een Notch-filter, waardoor deze ook veel beter in de ruimte is te integreren en die functie is dus ook zeker een welkome optie.

Willem.
SCH_R
18-09-2009
Dank voor je antwoord. Was al iets waar ik over twijfelde (subwoofer).

Heb jij het adres voor me waar je destijds de combinatie Marantz, Inbouw B&W's hebt geluisterd?

Bvd,

Wouter
mefyfrancky
05-03-2009
Eindelijk na 25 jaar sparen en héél wat vergelijkingen, de volgende ultieme samenstelling kunnen aankopen:

- Receiver Marantz SR8002
- CD-Player Marantz SA7001-KI Signature
- DVD-player Marantz DV7001

- Twee B&W Signature 8NT inbouw luidsprekers
- Een B&W CWM LCR8 inbouw luidspreker
- Vier B&W Signature 7NT inbouw luidsprekers

Dit alles samen geeft een warm, vol en enorm zuiver geluid !
SCH_R
16-09-2009
Mooie combinatie.

Heb recent SR7002 icm sa-7001 gekocht.
Twijfel nog over DVD/Blueray speler.

Ook ik ben aan het kijken naar inbouw.
Hoe bevalt jou deze combinatie?

Zelf denk ik aan 2*CWM-LCR7, CWM Cinema, 2* M-1 en PV-1.

Hoe ben jij tot jouw combinatie gekomen? Ik heb gemerkt dat nergens de combinatie Marantz, inbouw B&W te beluisteren is.

Zie ook dat jij geen subwoofer hebt- is dat bewust?

Laatste vraag, heb je bij jouw inbouwspeakers gebruik gemaakt van Back-Box?

Zou heel graag antwoord zien, ben naarstig op zoek naar hulp bij maken van definitieve keuze. Toch veel geld om zonder te luisteren te proberen.

Wouter
Werner Huysmans
16-10-2008
Ja collega, die problemen had ik ook met LINN SACD. Het ergste is dat het exemplaar gebonden is...
Ik heb een andere gekregen die wel werkte en dat nog steeds doet. Je moet wel zeggen dat het een SACD is, anders speelt hij als CD...

Wat de sound betreft, CD is goed, SACD is (opname) fantastisch. Jammer genoeg, stel ik me de vraag of een Hybrid speler niet toffer zou zijn, ik heb enkele symfonieën van Mahler, als de spatial opname goed is, moet dit groots klinken.
Aanbod van SACD blijft trouwens pover.
Aanbod van DVD met 5.1 is véél groter. Opera's koop ik in dit formaat.
3.5 sterren
klaatu
01-08-2007
Wat is de oplossing voor de leesproblemen van de SA 7001?
Willem-A
16-01-2010
Ik begrijp niet helemaal de reactie van hwfreak. Een SACD is lang niet altijd hybride en de speler moet dan dus wel in staat zijn de SACD laag weer te geven.

Ik lees wel vaker de berichten over het om moeten schakelen van SACD naar CD en vervolgens weer terug op een SACD goed weer te geven, maar dat mag natuurlijk niet voorkomen en moet ook helemaal niet nodig zijn. Als het niet goed functioneert, gewoon terug gaan.

Ze worden mij overigens net iets te vaak gebruikt aangeboden en ik denk dat bovenstaande, naast een vaak trillend loopwerk regelmatig een reden is van de verkoop.
hwfreak
21-10-2008
Eenvoudig. Er zit een knop op de SA7001 waarmee je kan kiezen tussen weergave SACD of CD. Als een cd op weergave SACD (standaard instelling) niet wil spelen kies je CD en draaien maar.
anglofrank
09-02-2007
Heb ook de veelgeprezen SA7001 in huis gehad, en snel weer teruggebracht naar de winkel. Met het geluid was niks mis - al doet de veel goedkopere cd5001 er niet merkbaar voor onder, wat de waardering ook wat drukt - maar wel met de electronica. De speler had namelijk nogal moeite om (hybride) SACD-schijfjes te herkennen. Een paar keer 'No disc' en 'Can't play' was aanleiding om eens op internet rond te neuzen. Er bleken nogal wat mensen te zijn die dezelfde problemen met nieuwe SACD-spelers van Marantz tegenkomen. Het schijnt wel te verhelpen te zijn, maar hier zit je als consument natuurlijk niet op te wachten.
3.5 sterren
FT1
22-01-2007
CD speler gekozen na veel luisteren. Ik vond Marantz, en specifiek deze CD speler het mooist klinken voor klassieke muziek. Geeft een heel gedetailleerde en realistische weergave. De SA7001KI verzie vond ik te druk klinken omdat de KI versie nog meer detail laat horen.
5 sterren
    ?
Abonneer op de kieskeurig nieuwsbrief