Review: LG BD370 van Lord Zarak
- Plaats een vraag
- Plaats een review
Lord Zarak
05-09-2009
Afgelopen maand heb ik de BD 370 gekocht. Ik was op zoek naar een goede betrouwbare en betaalbare BR speler voor mijn Samsung LE32R82 HD Ready TV. Ik heb ook een groot aantal R1 DVD's dus hij diende ook regiovrij gemaakt te worden.
Na openmaken en aansluiten kon ik direct aan de gang. HD upscaling van normale DVD's verloopt uitstekend. Kwaliteit is echt beter dan het upscalen van een normale DVD speler zoals bijvoorbeeld de Philips DVP 5960.
Bij aansluiten op internet kreeg ik in eerste instantie de bekende network congestion foudmelding. Echter na software upgrade (gewoon aansluiten met ethernet kabel op je modem en vervolgens kiezen voor software update in het menu) werkte de Youtube functie perfect. Ik gebruik hem overigens niet, maar het kan wel :-)
Volgende stap was het regio vrij maken van het toestel. Ook dit was een fluitje van een cent. Downloaden en uitpakken van de 6000.zip file (zie diverse fora op internet) en de juiste directory met Nero branden op DVD. Daarna schijf in de tray, speler aanzetten en je krijgt gelijk de keuze in beeld naar welke regio je de codering wil overzetten. Kies regio '0' en je kunt alles afspelen. Inmiddels is dit geprobeerd met zowel R1 DVD's als R1 BR schijfjes en alles werkt 100% perfect.
Nadelen? Op dit moment geen. Ik wilde onder de Eur 170,- een snelle, stille BR speler die ik makkelijk regiovrij kon maken en die heb ik in de BD 370 gevonden. De andere functionaliteiten heb ik zelfs nog niet gebruikt (harde schijf aansluiten en als media player gebruiken), dat wordt het volgende project.
Uiterlijk is dik in orde, hij start snel op en hij onthoudt ook de positie van films die je eerder hebt gekeken nadat je deze uit de tray hebt gehaald. Kortom: klasse aparaat met vele mogelijkheden.
- Geluidskwaliteit
9 - Beeldkwaliteit