Review: LG BD370 van Erik20080825
- Plaats een vraag
- Plaats een review
Erik20080825
15-03-2009
Verleden week zondag 08-03-09 aangeschaft; donderdag 12-03-09 keurig netjes afgeleverd en vandaag geinstalleerd.
Zeer eenvoudige installatie, in principe alles plug-en-play.
Even digitale audio opties configureren en speler is gereed.
Gekoppeld aan router en software wordt automatisch geupgraded.
Speler is inderdaad zeer snel met laden, zowel DVD als BD.
Zeer mooie neutrale vormgeving, alles zonder overdreven toeters en bellen knoppen of lichtjes, wel hoogglans zwart dus houd U rekening met evt. spiegelingen.
Lichtblauw, ietwat groot (of dit nog wijzigbaar is ben ik nog niet aan toegekomen) lettertype in display.
Afstandsbediening is ook fraai en makkelijk bedienbaar (geen zenuwachtige scroll wieltjes of iets dergelijks).
AB is ook geschikt om, voornamelijk Aziatische TV's, te bedienen maar in mijn geval verkies ik om alles via mijn TV AB te laten verlopen.
Dan waar het natuurlijk om gaat : beeld en geluid.
Beiden echt werkelijk fantastisch. Het upscalen van gewone DVD's is ongekend en een enorm verschil tov een standaard DVD speler. Alleen hiervoor is de aanschaf al meer dan de moeite waard. Vanzelfsprekend zijn BD's nog indrukwekkender, zeker in combinatie met een Full HD TV.
Aan BD Live (interactieve BD functies) ben ik nog niet toegekomen, daar zal ik later nog over berichten (voor de liefhebbers de USB poort voor de hiervoor benodigde 1 GB geheugenruimte zit aan de voorzijde, klpje openen).
Dan de YouTube functie : zeer leuk en een van de redenen om deze speler aanteschaffen. Vanzelfsprekend ben je afhankelijk van de kwaliteit van de videos (de speler upgrade deze niet) maar toch werkelijk overtuigend en ranzendsnel. Alle bekende YouTube functies (most viewed, recent, etc.) zijn direct benaderbaar ; het intikken van een zoekopdracht gaat natuurlijk iets langzamer via de AB dan via PC keyboard maar zeker niet hinderlijk.
Al met al ben ik zeer tevreden over deze aanschaf. Ik kan niet oordelen over zijn voorganger maar aangezien ik dezelfde prijs betaalde lijkt me het een logische keuze. De BD390 die later deze zomer uitkomt zal zeker duurder zijn en is meer geschikt voor als U absoluut geen netwerkkabeltje wilt trekken, want die is WiFi en vereist ook geen USB stick voor BD Live.
Mvg,
Erik