Motorola MBP36 wit, zwart

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 18 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Motorola MBP36 wit, zwart op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,6

Schrijf een review

ikmuisje 29-12-2015
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Motorola MBP36 wit, zwart

Algemene score

7,0
Op zich een goede babyfoon, met een paar minpunten.

De geluidskwaliteit naar de ouderunit is prima. De terugspreekfunctie vind ik niet zo goed. Je moet heel duidelijk spreken, wil je het kunnen verstaan. Verder vind ik het geluid naar de ouderunit toe best hard. Zelfs de laagste volumestand is eigenlijk nog te hard. Met name als je de babyfoon naast je bed hebt staan en je niet zo'n vaste slaper bent.

Het beeld is duidelijk en helder, ook in het donker. Alleen wanneer je inzoomt, wordt het beeld waziger. Dan moet de camera eigenlijk heel dicht bij je kindje staan, wil je alles scherp kunnen zien. Bij ons staat de camera ongeveer 1,5 meter van onze dochter af.

Daarnaast zijn wij best wel aan het zoeken geweest naar de juiste plek voor de camera. Op verschillende plaatsen kon de camera de juiste hoek niet maken naar het bedje toe of was de afstand te groot.

De helderheid/licht van het scherm staat erg hoog. Zelfs de laagste stand is nog steeds behoorlijk fel. Dit is vaak storend als je gaat slapen en je het scherm van de ouderunit 's nachts aan wilt laten staan.

De babyfoon oogt niet super degelijk, maar is dit wel. We hebben de ouderunit al een paar keer laten vallen en er is geen krasje op te bekennen.

Qua accuduur zijn wij tevreden, maar dat is afhankelijk van wat je eisen zijn. Bij ons hangen beide units veel aan de stroom. Alleen 's avonds niet. Zolang je het scherm niet constant aanzet, gaat de ouderunit urenlang mee. Doe je dit wel, dan is de accu snel leeg. Ik vind het overigens wel jammer dat je niet kunt instellen dat het scherm aan moet blijven staan als deze niet aan de stroom hangt. Nu gaat die automatisch uit na enige tijd. Ik snap dat dit is gedaan om de accu te sparen, maar ik had die keuze liever zelf gehad.
De camera hebben we altijd aan de stroom hangen, dus daar kan ik niets over zeggen.

De bediening is ook simpel. Zoals bij enkele andere reviews staat, hadden de knoppen eventueel verlicht mogen zijn. Maar intussen kennen wij de functies van de knoppen uit ons hoofd en dan kun je het makkelijk op gevoel doen.

Ik heb wel het idee dat de temperatuur enigszins afwijkt van de realiteit.

Over het bereik zijn we niet altijd even tevreden. Op zich doet de babyfoon het prima, maar soms komt het voor dat de verbinding ineens wegvalt, terwijl je even daarvoor op dezelfde plek nog vol bereik had. Meestal herstelt dit zich na enkele ogenblikken, maar soms moet je dan richting de camera lopen om weer verbinding te krijgen. Leg er ook vooral geen telefoons of tablets bij in de buurt, want dit kan ook de verbinding verstoren.
Overigens is het geluidssignaal om de verbroken verbinding aan te geven erg hard. Dit kun je niet instellen. We zijn ons 's nachts al een paar keer rot geschrokken, omdat de verbinding ineens wegviel en het geluidssignaal hard afging.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

harm85 29-06-2014
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Motorola MBP36 wit, zwart

Algemene score

8,0
Prima toestel .
Duidelijk beeld ( camera moet geen meters van je baby staan ) . Je ziet duidelijk of de ogen open of dicht zijn bijvoorbeeld.
Geeft duidelijk bereik en graden aan .
Bereik is goed, maar mocht hij op het randje zitten qua bereik kost het veel batterij . Maar met een stopcontact in de buurt maakt dit niks uit.
Je kan meerdere camera's er op aansluiten , mocht je dit willen.
Camera kun je via oudertoestel draaien naar de hoek die jij wil ( heel handig als je baby net niet meer in beeld is ).
Menu heb je snel door , en makkelijk in gebruik.
Zijn er zeer tevreden over.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Type/soort
baby-videomonitor
Type babyfoon
camera babyfoon
Interface
RF
Kleur(en)
zwart, wit
Max. bereik binnen
300 m
Max. bereik buiten
50 m
Bereik (max.)
180 m